Elegie

"Cu mine se întamplă ceva. O viaţă de om" - M. Sorescu

Nu cred că are rost să vorbesc despre ceea ce a fost anul trecut, despre festival, despre oamenii care mai vin sau despre cei care au renunţat să mai pună piciorul pe meleagurile sighişorene.. Asta pentru că de data asta am fost şi eu convinsă că tot ce era odată frumos s-a transformat în urât, că oamenii calcă acolo doar pentru o dorinţă animalică de kitsch şi de faptul că niciodată, dar NICIODATĂ, nu voi mai avea încredere în politicieni, primari, preşedinţi şi aşa mai departe.

Pe lângă faptul că din faimoasa cetate medievală din România se mai dărâmă în fiecare an câte cinşpe cărămizi fără ca autorităţile de acolo să se ocupe de asta, în afară de faptul că de festival cetatea arăta ca un şantier cu anumite porţiuni închise şi făcând excepţie de faptul că în momentul în care am ajuns acolo era aproape pustiu, preţul unui bilet pentru a pătrunde în mirifica zonă medievală a ajuns anul ăsta la 10 lei, după ce anul trecut fusese 5, după ce acum doi ani fusese 2. 10 lei pentru a vedea aceleaşi perechi de cercei din fiecare an, aceleaşi brăţări împletite şi aceleaşi feţe aproape plictisite de atmosfera de acolo. 10 lei pentru a-ţi rupe picioarele pentru că străzile erau ''în renovare'', 10 lei pentru a vedea un spectacol absolut penibil de magie. 10 lei pentru a ţi se pune interdicţii. Io mă întreb: da' oare ce se întâmplă cu banii ăştia, ţinând cont de faptul că nu se vede niciun bănuţ investit în amărâta asta de cetate?! Unde se duc banii noştri? În buzunarul cui?

Concluzia e simplă, dezastrul de acolo nu se va schimba...şi, după cum spunea Ghiţă (dar despre el vom vorbi altă dată), dacă vom reveni vreodată acolo, o vom face doar din dorinţa de a evada din rutină, în niciun caz datorită spectacolului lansat de primărie pentru a-şi aduna voturi la alegerile viitoare.

Fericiţi cei ce şi-au ţinut banii în buzunare! La anul vom încerca să fim şi noi fericiţi!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

free counters